l'Olleria, Vallada i Moixent deuen reformar les bases de les brigades forestals per a conservar-les


Al febrer, la Diputació de València va donar un termini de tres mesos als ajuntaments per adaptar les bases de les brigades forestals a la normativa vigent, després que una Inspecció de Treball denuncia les mancances bàsiques i el mal estat d'un bon nombre de les dependències, que incomplien la Llei d'Higiene. Per millorar les condicions dels operaris, el gerent de Divalterra, Xavier Simó, i el director de Gestió Forestal i del Medi Rural, Manuel Carot, van visitar ahir els locals de Moixent, l'Olleria i Vallada, en la Costera i la Vall d'Albaida, per tal de repassar la situació de les instal·lacions al costat de alcaldes i representants municipals, als qui van facilitar una sèrie d'instruccions sobre les millores que s'han de dur a terme. La reforma dels locals és una condició indispensable perquè es mantinguin les brigades forestals en aquests municipis.

Un estudi encarregat per Divalterra a la Universitat Politècnica deValència per tal de millorar la distribució territorial de les bases i analitzar el seu estat va prescriure una sèrie de canvis d'infraestructura que ara l'empresa pública està portant a la pràctica. Aquest document va establir la creació de 8 noves bases (una d'elles a Fontanars) i la supressió de 6 (una a Benigànim i una altra Estubeny).

Bases sense vestidors:
Entre locals susceptibles de mantenir-hi els de Moixent, l'Olleria i Vallada, tot i que, per això, aquests ajuntaments han d'executar abans les obres d'adequació plantejades. En el cas de Vallada, per exemple, les dependències no tenen vestidors. Altres bases arrosseguen greus defectes en banys o dutxes. En qualsevol cas, fonts de Divalterra es mostren convençudes que, finalment, tots els espais acabaran complint els requisits exigits.


  1. Font:Levante-MV


Comentaris