La planta de transferència de Bufali obri el dilluns.

Font:Vilaweb Ontinyent  la teva publicitat:TallerdeRadioPubli


La junta de govern de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida va acordar ahir dimecres l’entrada en funcionament de l’estació de transferència de residus domèstics de Bufali, aprovada el mes d’agost passat per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Local.
La decisió es va aprovar per unanimitat de tots els partits amb representació en la Mancomunitat (PSOE, Compromís i PP), en una junta convocada amb caràcter d’urgència.
Des de la Mancomunitat han remarcat que l’entrada en funcionament aquest dilluns 12 de març evitarà el sobrecost del transport fins a Ròtova, ‘que ha agreujat notablement la situació econòmica de la Mancomunitat’, i servirà per restablir‘la situació prèvia a la creació del Consorci de Residus ‘amb el qual s’ha arribat a un entesa després de mesos de negociacions perquè reconeguera el Pla de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida’.
Conveni de col·laboració amb el Consorci
La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Local va autoritzar l’estiu passat la instal·lació a Bufali d’aquesta l’estació de transferència de residus domèstics, que ha de donar servei als pobles de la comarca, seguint el conveni de col·laboració entre la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i el Consorci de Residus.
El mes d’octubre de 2016, la Mancomunitat i el Consorci de Residus van signar un conveni de col·laboració per desactivar el conflicte que havia arribat als tribunals i havia posat fins i tot en perill la viabilitat econòmica de l’ens comarcal.
L’acord comprometia el Consorci a buscar les possibilitats tècniques i jurídiques per configurar un model de gestió de residus on encaixar el Pla de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida, i a accelerar els tràmits per construir la planta comarcal de residus, amb Bufali com a localitat candidata a acollir-la per ser l’únic municipi que ho havia sol·licitat. A l’agost passat es va acordar d’instal·lar en aquesta localitat una planta de transferència de residus domèstics mesclats, que servirà per a evitar que els camions hagen de desplaçar-se a Ròtova.

Comentaris