Desmantellen el lloc de la Guàrdia Civil a Bocairent i deriven els últims agents a Ontinyent

El general cap de la Guàrdia Civil de la Comunitat Valenciana ha autoritzat el tancament de la caserna de la Guàrdia Civil de Bocairent, una mesura que, malgrat ser qualificada de "temporal" des de la cúpula valenciana de la Benemèrita, és "la prova palpable la decadència de la Guàrdia Civil en l'àmbit rural ", segons van assenyalar ahir a Diari de Girona des de l'associació professional Independent de la Guàrdia Civil, IGC. La proposta del cap provincial de la Comandància de València ha estat acceptada pel general perquè només hi ha dos agents actualment per prestar servei a Bocairent. Aquests efectius han estat derivats ja a la caserna d'Ontinyent.
Des IGC consideren que els dos guàrdies civils han de ser indemnitzats per prestar el seu servei i haver de desplaçar-se fora del terme municipal de la seva destinació, independentment que hagin estat comissionats o no, ja que "la veritat és que passen a dependre d'una unitat diferent a la seva, i això no ha estat conseqüència d'un fer voluntari per la seva part sinó per causa de força major a proposta del cap de la Comandància de València i per ordre del general djefe de la C. Valenciana ". A més, intueixen que és "un engany" que es disfressi "d'provisional" el tancament del lloc de Bocairent, ja que s'ha procedit pràcticament al seu desmantellament. És per això que dubten de la reversibilitat de la mesura.
L'alcalde de Bocairent, Josep Vicent Ferre, va admetre ahir en declaracions a aquest diari que el destí dels agents a Ontinyent és un fet. Però sobre el definitiu de la mesura ha afegit que potser sigui reversible a mig termini i ha assegurat que "sembla que hi ha places sense cobrir" i que en la mesura que aquestes es fessin efectives, potser la situació podria canviar. També va assegurar que s'estava en converses per conèixer l'abast de la decisió adoptada des de la Prefectura superior.
El lloc de la Guàrdia Civil de Bociarent ha arribat a comptar amb set persones (cinc agents, un caporal i un sergent). Igual que en casos similars de llocs ubicats en destinacions rurals d'interior, com ara Fontanars, per citar un dels més recents, la reducció de personal sol ser el pas inicial per abocar al tancament d'aquest tipus de casernes, cosa que des IGC veuen com un error ja que per exemple Bocairent té un terme enorme i una plantilla de la Policia Local (acord al nombre d'habitants, però insuficient per a una tasca de vigilància més efectiva) que necessita del concurs de la Benemèrita contínuament, recalquen. El que quedessin només dos agents a Bocairent feia que de vegades només hagués un en servei.

Comentaris