Agenda de eventos del divendres 16 dedicat a la lluita per pensions dignes


El Programa de divendres va estar dedicat als pensionistes, pots escoltar la seva editorial en este enllaç:pensionistes en peu de guerre



Editorial:

Han suportat sobre les seves espatlles un país que es queia. Han aixecat a moltes famílies durant la crisi i les segueixen tirant endavant ara que el tren de la recuperació s'allunya per davant, deixant enrere a una classe treballadora trencada. Li han tapat moltes esquerdes al sistema, li han fet molta feina al govern i li han evitat molts conflictes i la recompensa pels serveis prestats és que el PP vagi a per ells. A per als pensionistes.

No és la primera vegada que els toquen les pensions. Zapatero les va congelar en l'últim any, quan va començar a vendre l'estat del benestar a preu de saldo, encara que en el còmput de la seva legislatura les revaloritzar al voltant del 40%. Rajoy no ha deixat de devaluarlas, amb pujades per sota del cost de la vida, fins arribar al inacceptable augment del 0,25% que ha portat els jubilats al carrer. Hi ha un pla darrere de tot això. Un pla de pensions privat. El que el govern ens vol endossar.

A més d'executors, els populars són executius de banca. Després de rescatar els bancs amb els diners de la nostra feina, volen també la nostra jubilació. Són els mateixos bancs pels quals els grans han hagut de rescatar les seves famílies, els mateixos que els van robar a alguns d'ells els estalvis de tota una vida. Doncs ara per boca del govern ens diuen que estem envellint per sobre de les nostres possibilitats, que ens morim ja o visquem pitjor. Els arguments de l'FMI i el Banc Mundial ara els repeteix el Partit Popular. No hi ha més preguntes, senyoria.

És mentida el mantra que no hi ha diners. És mentida també el dogma que les pensions calgui pagar-només amb les cotitzacions del treball. Hi ha moltes altres vies d'ingrés. La distribució de la riquesa de tots és una decisió política. Com ha explicat l'economista Eduardo Garzón, no tenen 2.300 milions per mantenir el nivell de les pensions però tenen 130.000 per rescatar bancs i autopistes, bonificar empresaris, comprar d'armament o finançar a la Corona. Hi ha diners per al que es vol.

Crida-capitalisme d'amiguets, crida-neoliberalisme, crida-socialisme per a empreses. Però no ho diguis fallida del sistema de pensions perquè no cola. Es podrà millorar o reformar, però no està en fallida, ho volen fer fallida. Als pensionistes no l'han colat. Creia Mariano que tenia captiu i desarmat el vot de la gent gran i s'ha trobat amb un exèrcit vermell d'indignació.

No és la primera vegada. Els iaioflautes sempre han estat aquí quan anaven a pels altres. Ara que van a per ells, han de comptar amb nosaltres. Aquest dissabte 17 tenim l'oportunitat de demostrar-en les manifestacions que hi ha arreu del país. Els ho devem i s'ho han guanyat. Ja és hora que puguin gaudir dels néts, en lloc de patir per ells. Però aquí els tenim, defensant els seus pensions que seran també les nostres si lluitem per elles. A la vellesa, trinxeres.

Les mateixes trinxeres que van ocupar quan eren joves. És trist que hagin de seguir lluitant com aleshores, però és emocionant que encara tinguin forces. Els que més pes han aguantat, han decidit deixar d'aguantar. Els jubilats i les dones han despertat al carrer i estan plantant cara per tots. S'acosta la primavera. Després del maig del 68, podria arribar el maig del 18. Tant de bo.
Información del Traductor de GoogleComunidadMóvil


Javier Gallego Crudo #CarneCruda

Comentaris