Agenda de Eventos dedicat a la vaga de les dones.

Font:editorial  la teva publicitat:TallerdeRadioPubli


El Programa del divendres de "Agenda de eventos" va estar dedicat a la vaga de les dones. El programa en la seua editorial es pot escoltar en:http://www.ivoox.com/24331503

Editorial:
La vaga de dones ha estat un èxit abans de començar. No hi ha més que veure com ha ocupat el centre del debat, com ha estimulat la discussió, com ens ha fet pensar i repensar-nos, com ha aconseguit que parlem de feminisme, com ha assenyalat als masclistes, com ens ha obligat a prendre una postura , com ha descol·locat als que estan en contra, com s'han intentat recol·locar per no estar fora de joc, com ha retratat als que no volen que res canviï, com ha cabrejat als que més privilegis tenen, com els més retrògrads han demonitzat (literalment ) la protesta, com ha fet que aquesta societat s'aturi a escoltar a les dones. Ja han aconseguit que parem perquè parlin. Ja hem parat abans de l'aturada general.

Moltes dones no pararan perquè no poden o perquè no volen, perquè no creuen en la vaga o perquè no senten que tinguin veu, perquè tenen por de les represàlies o perquè encara els pesa un patriarcat que castiga a qui se li enfronta. És igual. Benvingut sigui el debat. Benvingudes totes les discussions d'aquests dies que abans es despatxaven amb condescendència.

Una vaga es fa per visibilitzar un problema, per mostrar les seves causes, per proposar les seves solucions i provocar un canvi. Tot això s'està aconseguint i això no ha fet més que començar. Ja estan guanyant batalles, recuperant terreny i prenent la paraula. Ja són aquí, senyors. Ja eren aquí, però ara van més enllà.

Ja han demostrat que si elles es paren, poden aturar el món. Ja han mostrat que saben fer-se sentir encara que les vulguin calladetes. Ja estan fent callar els que els negaven la paraula. Ja han pres el comandament i estan prenent les primeres files. Ja estan sortint de les ombres i denunciant a qui les sotmeten, les maltracten, les violen, les denigren, les maten. Ja estan assenyalant el camí.

No han deixat de caminar mai, però aquesta és una d'aquelles vegades en les que estan marcant el pas. Els que no vulguin seguir-les es quedaran enrere i els que vagin en direcció contrària es quedaran sols rondinant. La lluita per la igualtat és un deure de tots en democràcia. Això és feminisme. No és el contrari de masclisme, és el contrincant. Això no és una guerra contra els homes, és només contra els homes que estan contra les dones.

Per això, si no estàs amb la vaga (o almenys amb els motius d'aquesta vaga i activament contra les seves causes), estàs amb la desigualtat, amb la patronal, amb el problema, amb el sistema, amb que les coses segueixin com estan . Per això, avui amb el meu treball suport la vaga de les dones. Avui estem aquí treballant només els homes. Sols.

Com han estat elles tantes vegades. Però sols no podem. Ni puc tirar endavant el meu programa de ràdio, ni es pot fer bé aquest diari, ni puc tenir la meva casa i la meva família acurada, ni puc fer la meva vida.

Hem de fer-ho junts. Sols no podem, amb elles si. Ens ho porten ensenyant tota la vida. És hora que ens deixem d'excuses i aprenguem. Elles ja ho estan fent. Estan lluitant pels drets d'homes i dones i aquest 8M és una victòria. Ens han parat i ens estan canviant el rumb. Ja han guanyat.
Información del Traductor de GoogleComunidadMóvil

Javier Gallego  #CarneCruda  7 de març de 2018

Comentaris